CovidKafePravila
Vesti, Zanimljivosti

Dva evra za kovid

1Irska je zemlja poznata po svojoj netaknutoj prirodi, autentičnim običajima i vekovima starim zamkovima. Međutim, ono što turisti koji posećuju Irsku najviše pamte jeste provod u lokalnim pabovima i raznovrsna piva koja ne propuste da probaju. Ljudi sa ovog zelenog ostrva vole da proslavljaju, bilo da se radi o važnim datumima, ili jednostavno čašu podižu u ime života i trenutnog prisustva u nekom od pabova. Pokušajte da zamislite kako je pandemija uticala na ljubitele irskog provoda.

Korona virus je umirio planetu na više od dve godine. Povremeno smo napuštali svoje sigurne zone i pretvarali se da živimo život identičan onom koji je postojao pre pandemije. Izlazili smo u strahu da ponovo nećemo moći, putovali smo uz puno pravila pa nas ta putovanja nisu toliko opustila. Međutim, ono čemu smo nesvesno predali bitku su naša  razmišljanja i navike u skladu sa merama protiv virusa Covid 19.

Ups! Da se sada nalazimo u Alt baru u Irskoj morali bismo da platimo dva evra zato što govorimo o aktuelnom virusu. Ovaj pab je odlučio da svojim gostima naplati svako pominjanje koronavirusa. Na šanku ovog šarmantnog bara stoji plastična čaša u kojoj gosti pri svakom izgovoru reči kovid moraju ubaciti dva evra.

Alt bar je do sada prikupio čak 280 evra, a prihod iz ove čaše biće doniran bolnici u Donegalu. „Dok služimo goste i stojimo pored njihovog stola, čujemo njihove razgovore i znamo o čemu svi pričaju. Šta god da počnemo da pričamo, tema je uvek priča o virusu. Hteli smo da promenimo atmosferu i podstaknemo ljude da pričaju o uobičajenim stvarima“, rekao je menadžer paba Kristofer Mur. Od želje da priče o virusu prestanu nastao je način da se pomogne onima koji su njime zaraženi.

Irci su i ovoga puta bili verni svojoj prirodi i ljubavi prema zabavljanju. Od nesvakidašnje ideje kako da zaustave priče o kovidu napravili su zabavu. Vest o naplaćivanju izgovorene reči kovid brzo je postala popularna i sada svi koji posete Alt bar ne pominju pandemiju. Zabava je u tome što jedni druge izazivaju da izgovore reč koja vredi dva evra.

Možda bi trebalo pozajmiti ovu ideju, uz puno zabave biti human i bar dok ispijamo kafu zaboraviti na reč koja nas već više od dve godine opterećuje.