Atrakcija Dubai Mall_svetskiputnik.rs
Vesti, Zanimljivosti

Najposećenija turistička atrakcija na svetu

Ne, nije Ajfelova kula, Koloseum ili Big Ben. Nisu ni piramide, Nijagarini vodopadi ili Kineski zid.

Verovali ili ne, u pitanju je šoping centar i to najveći šoping centar na svetu- Dubai Mall, koga godišnje poseti čak 75 miliona turista.

Dubai Mall je već pobirao titule i u Ginisovoj knjizi rekorda zabeležen je kao najveći na svetu,obzirom da se prostire na impresivnih 1.124.000 kvadratnih metara.

Iako je otvoren još 2008. godine, i dalje jednako privlači kako UAE rezidente, tako i turiste koji mu se više puta vraćaju tokom jednog boravka u Dubaiju jer ga je nemoguće obići u jednom danu i posetiti sve njegove atrakcije među kojima su Gold Souk, Klizalište olimpijskih razmera, 155 miliona star skelet dinosaurusa, Akvarijum i podvodni Zoo, ili proći pored izloga bar desetine od 1.200 prodavnica koliko se u njemu nalazi.

Možda razlog za ovoliku popularnost i činjenicu da ga godišnje poseti više ljudi nego Ajfelovu kulu, Diznilend i Nijagarine vodopade zajedno, činjenica da je i sam okružen još nekim sjajnim atrakcijama koje vredi posetiti ukoliko već niste, a među kojima su trenutno najviše zgrada na svetu Burdž kalifa, na daleko čuvena plešuća fontana i Souk al Bahar.