Kruzer
Zanimljivosti

Orient Express na talasima

Verujemo da među vama nema onih koji nisu čuli za jedan je od najslavnijih vozova u istoriji železnice – Orient Express. Ovaj čuveni voz saobraćao je na liniji Pariz-Istanbul i postao sinonim za luksuzno putovanje iako to na početku nije bio. Međutim, tu se priča ne zaustavlja jer je usledila revolucija u pomorskoj istoriji i ambiciozan poduhvat koji pomera granice mogućeg otkrivanjem najvećeg jedrenjaka na svetu – Orient Express Silenseas.

Poslednjih 140 godina Orient Express gradira umetnost putovanja luksuznim vozovima jedinstvenim iskustvima i kolekcijama retkih predmeta. Došlo je vreme za novo poglavlje. Izvrsnost luksuznih putovanja vozom se prenosi na najlepša mora sveta i pruži drugačija vrsta putovanja koja obećava nezaboravne trenutke.

Impozantne dužine od 220 metara i tri gigantska jarbola koja prelaze 91 metar, Orient Express Silenseas poneće krunu najveće jedrilice na svetu. Hibridni pogonski sistem jedrilice omogućiće da umesto dizela motor radi na tečni naftni gas koji emituje 20% manje ugljen-dioksida. Izvanredna jedrilica ponudiće neuporedivu uslugu i prefinjen dizajn prostora koji podseća na zlatno doba mitskih krstarenja. Na ovoj magičnoj plutajućoj bajci biće ukupno 54 apartmana. Maksimalan broj putnika biće 120 kako bi se izbegla gužva karakteristična za klasične kruzere. Šarm Orient Express Silenseas upotpuniće spa centar, kabare, restorani, barovi i bazeni, pa čak i privatan studio za snimanje.

Orient Express Silenseas rezultat je jedinstvenog francuskog partnerstva između svetskog lidera u ugostiteljstvu Accor-a i Chantiers de l’Atlantique, vodeće svetske brodograditeljske kompanije, a očekuje se da će među morske talase uploviti 2026. godine.