Bolata plaža
Zanimljivosti

Plaža u komšiluku koju treba posetiti

Ako još uvek razmišljate kuda pobeći kada počnu vreli letnji dani, a opet brinete i o budžetu, razmislite o prekrasnoj paži Bolata u Bugarskoj. Ako vam ovo zvuči zanimljivo, daćemo vam više informacija.

Plaža Bolata je prelepo mesto u Bugarskoj koje se nalazi u blizini grada Kavarne na obali Crnog mora. Plaža je poznata po kristalno čistoj vodi i zlatnom pesku. To je odlično mesto za kupanje, sunčanje i opuštanje.

Jedan od najlakših načina da dođete do plaže Bolata  iz naše zemlje je naravno automobilom. Udaljenost između Beograda i Kavarne je oko 450 kilometara, a putovanje traje oko 6-7 sati, u zavisnosti od saobraćaja. Blizu, ali i jeftinije od drugih destinacija koje su u našem komšiluku. Takođe možete doći autobusom ili vozom do Varne, a zatim uzeti taksi ili rent-a-car do Kavarne.

Kada stignete u Kavarnu, do plaže Bolata možete doći kratkom šetnjom ili vožnjom nekoliko minuta. Tu je i parking u blizini plaže, ne morate brinuti kuda ćete parkirati automobil. Možete slobodno da uživate u danu i prelepom pogledu.

U blizini plaže Bolata, postoji nekoliko odličnih restorana u kojima možete ručati u zavisnosti od vrste hrane koju tražite. Sledi nekoliko preporuka.

Bistro Bolata – na samo nekoliko minuta od plaže, ovaj bistro nudi niz ukusnih sendviča, hamburgera i salata. Takođe, ovde možete naći sveže ceđene sokove i smutije ukoliko ste raspoloženi za nešto laganije.

Restoran Historija – smešten u obližnjem gradu Kavarna, ovaj restoran nudi raznovrsna tradicionalna bugarska jela i morske plodove. Neka od njihovih najpopularnijih jela uključuju ribu na žaru, rižoto sa morskim plodovima i musaku.

Restoran Neli – smešten u gradu Balčiku, na oko 10 km od plaže Bolata, ovaj restoran nudi ukusna jela od morskih plodova i mesa, kao i tradicionalnu bugarsku kuhinju.

Što se tiče toga šta jesti na plaži Bolata, ne možete pogrešiti sa svežim morskim plodovima, posebno ribom na žaru ili lignjama. Bugarska kuhinja je takođe poznata po raznovrsnim salatama koje su osvežavajuće opcije za vrele letnje dane. Na kraju, ako volite slatko, svakako treba da probate neke tradicionalne bugarske poslastice, poput baklave ili banice.

 

Uživajte!