Selective focus shot of a lot of colorful air balloons with a blurred background
Vesti, Zanimljivosti

Baloni iznad Inđije

Raspisani tenderi za nabavku balona koji će leteti iznad Krčedinske ade

Kapadokija je do sada sigurno bila predmet vašeg maštanja. Međutim, više ne morate ići toliko daleko da biste iskusili letenje balonom. Možete se jednostavno provozati do, ali i iznad Inđije.  Pored toga, ovaj doživljaj pružiće vam pogled na našu zemlju i učiniti da Srbiju vidite iz drugog, zanimljivijeg ugla.

Turistička organizacija opštine Inđija raspisala je javne nabavke za kupovinu polovnih balona za letenje. Pored toga, raspisan je i konkurs za zakup balona za letenje sa posadom. Za kupovinu vrednost tendera procenjena je na 20 miliona dinara, dok je vrednost zakupa procenjena na 15 miliona dinara.

Za potrebe formiranja „Srpske Kapadokije“ na Krčedinskoj adi u opštini Inđija, biće nabavljena dva polovna balona na topao vazduh. Baloni treba da poseduju odgovarajuću dokumentaciju, dokaz o registraciji vazduhoplova i polisu osiguranja, sertifikat za izvođenje letova, a prodavac mora da obezbedi garanciju od minimum dve godine.

Rok za podnošenje ponuda je 1. jun.

U planu je da Turistička organizacija Inđije zakupi pet balona na topao vazduh i to četiri koja mogu da prime minimum po dva putnika i jedan koji može da primi minimum 10 putnika. Ovo podrazumeva i odgovarajući broj  pilota i članova posade. U balonu za minimum 10 putnika, pored pilota, mora biti i kopilot.

Rok za ponude na ovom tenderu je 31. maj.