Jeep off road - Fruška gora
Zanimljivosti

Lepote desne obale Dunava

Jedno od najprepoznatljivijih bogatstava Srbije i turističkih centara je Nacionalni park Fruška gora.

Livade, pašnjaci, polja i šume prostiru se duž planine koja obiluje kulturno-istorijskim vrednostima i raskošnom florom i faunom.

Frušku goru sačinjavaju stene gotovo svakog geološkog perioda, a korita i potoci gaje čarobnu fosilnu faunu nekadašnjeg Panonskog mora što je čini jedinstvenim prirodnim fenomenom koji svakom posetiocu pruža izuzetno prijatan užitak. Ovde boravak u prirodi može biti upotpunjen raznovrsnim rekreacijama, a kome to može biti zanimljivije nego onim najmlađima.

Izvesno je da ćete na površini od 90% šume uživati opijajući vazduh i brojna izletišta od kojih su najpoznatija Čortanovačka šuma, Stražilovo, Partizanski put, Iriški venac, Hopovo, Glavica, Popovica, Zmajevac, Letenka, Hajdučki breg, Andrevlje, Testera, Ciganski logor, Ležimir, Rohalj baze i Lipovača.

Kako vam zvuči jednodnevni boravak u šumi, na livadama i proplancima, primamljivo zar ne? Ma koliko dana da izdvojite za provod na ovoj planini, očekuje vas bezbroj aktivnosti. Bilo da izaberete obilazak pešaka, konjima ili džipovima, doživećete lepotu planine na svojstven način.

Prepustite se degustaciji vina i meda, vozite se brodićem i posetite muzeje i vidikovce, ali ne zaboravite na ono najslađe, uživanje u najukusnijoj domaćoj hrani. Nakon što se dobro zasitite, očekuje vas pregršt aktivnosti, od kojih je najhvaljenija i najuzbudljivija Jeep off road adrenalinska avantura koju ne smete propustiti. Iskusni vozači biće uz vas tokom vožnje po očaravajućim predelima Fruške gore tokom koje ćete imati priliku da se upoznate sa svakim njenim kutkom, od razgledanja šume do manastira i jezera.

Fruška gora vas čeka da doživite magiju netaknute prirode na jednom mestu! Upustite se u nezaboravnu vožnju i prepustite čarima prvog Nacionalnog parka u Srbiji!