Prirodni lek za dušu na Grenlandu
Zanimljivosti

Prirodni lek za dušu

Život na Grenlandu nije lak. Izolacija i neprijateljsko okruženje mogu izazvati stres. Međutim, stanovništvo se prilagodilo prirodi kao rešenju za ovaj problem. Život na Grenlandu istovremeno može biti i lep i zastrašujući. Spavanje na ledenoj ploči u beloj tišini može biti opuštajuće, ali zahteva određene pripreme i nosi veliki rizik. Stanovništvo smatra da je tajna grenlandskog prirodnog leka za dušu u balansiranju između udobnosti i preživljavanja.

Kamp Ice Cap u blizini grada Kangerlussuaq nudi jedinstveno iskustvo noćenja na grenlandskom ledenom pokrivaču. Ovo iskustvo je obično bilo dostupno samo za istraživanja i ekspedicije. Novi trend u turizmu uključuje glamping na Grenlandu. U kampu Kiattua možete uživati u hidromasažnim kadama dok posmatrate drugi najduži sistem fjordova na svetu. Kasnije možete uživati u obroku pripremljenom u spoljnoj kuhinji i odmoriti se u udobnom i luksuznom vigvamu.

Na južnom Grenlandu možete loviti ribu, tražiti hranu, voziti se kajakom ili planinariti iznad dramatičnog fjorda. Odmor u kampu Tasermiut fokusiran je na korištenje prirodnih resursa i iskorištenje grenlandske prirode kao leka za dušu. Ovaj odmor je aktivan i zahteva potpunu posvećenost prirodi.

Ova iskustva su deo šire spoznaje koja se događa na Grenlandu, promovišući vrednosti jedinstvene prirode. Kombinacija dramatičnog planinskog krajolika, fjordova ispunjenih ledom, netaknute divljine i prostranih glečera odlični su za zdravlje, posebno mentalno zdravlje. Istraživanja su pokazala da je priroda ključna za kvalitet života na Grenlandu. Život u skladu s prirodom obezbeđuje mir i zadovoljstvo, a ovo je novi sadržaj na Grenlandu koji pruža najbolji mogući benefit.