Čikago_Svetskiputnik.rs
Vesti

Direktnim letom od Beograda do Čikaga

Er Srbija uspostavlja novi direktan let iz Beograda

U julu ove godine govorili smo o direktnim letovima iz Srbije do Kine i Čikaga. S obzirom da je direktan let do Tjenđina u Kini uspostavljen početkom ovog meseca, došlo je vreme za drugu etapu. Er Srbija najavila je da će direktan let od Beograda do Čikaga početi da se obavlja od 17. maja naredne godine. Ovim letom kompanija širi svoje poslovanje na tržištu Sjedinjenih Američkih Država.

Plan je da se do 11. juna letovi obavljaju dva puta nedeljno, sredom i subotom. Nakon ovog datuma biće uveden i treći let, ponedeljkom. Ovi letovi će se obavljati avionima erbas A330 iz dugolinijske flote ErSrbije. Trajaće 11 sati, a povratne karte već možete kupiti po ceni od 640 evra.

Poznato je da veliki broj naših državljana živi i radi u Čikagu. Uspostavljenje direktnog leta mnogima će olakšati dolazak kući.

„Letom JU 506/507, nakon više od tri decenije, nacionalna avio-kompanija se ponovo vraća u Čikago. To je izuzetno važan grad i sigurni smo da će direktni letovi između Beograda i Čikaga biti veoma značajni ne samo za srpsku dijasporu, već i za ceo region šireg Balkana. Uvođenjem letova između ta dva grada, region će se bolje povezati sa Čikagom, a putnici dobiti mogućnost većeg izbora. Očekujemo veliko interesovanje za direktne letove između Beograda i Čikaga. Uz dobre konekcije koje Er Srbija nudi, to može biti zanimljiva destinacija i za one koji planiraju da nastave putovanje do drugih tačaka,“ rekao je Džordž Petković, regionalni direktor Er Srbije za Severnu i Južnu Ameriku.

Čikaški međunarodni aerodrom O’Her (ORD) jedan je od šest najprometnijih svetskih aerodroma

Ovim letom Er Srbija će, preko Beograda, omogućiti dobre konekcije između Čikaga i drugih gradova poput Atine, Beča, Berlina, Bolonje, Istanbula, Ljubljane, Praga, Podgorice, Rima, i drugih gradova koji su povezani sa Beogradom.

Čikago se smatra značajnim međunarodnim finansijskim, kulturnim, trgovinskim komunikacionim,  saobraćajnim, obrazovnim i tehnološkim centrom. Sa skoro 2,8 miliona stanovnika, Čikago je najnaseljeniji grad u saveznoj državi Ilinois i treći najveći grad u SAD, posle Njujorka i Los Anđelesa.

Imate li vi nekoga kod koga biste mogli direktnim letom za Čikago?