Svetski Putnik_iz_srbije_do_kine_avio_blog
Vesti

Iz Srbije do Kine ponovo jednim letom

Od sutra, građani Srbije biće povezani direktnim letovima sa Kinom. Prestonice naših dvaju zemalja će se povezati za početak zahvaljujući  letovima za početak Hainan Airlines-a, a nešto kasnije, od oktobra direktnim letovima nacionalne avio kompanije Er Srbije. Kako je ranije najavljeno, avioni će između Kine i Srbije, sada nakon četiri godine pauze, ponovo saobraćati jednom nedeljno, iz Tjenđina, preko Pekinga do Beograda.

„To će nesumnjivo doprineti intenziviranju međusobne saradnje na svim nivoima, društvene razmene, obnavljanju razmene turista i turističkih poseta“, podvukla je Maja Stefanović u intervjuu za Kinesku medijsku grupu (CMG).

Kada je u pitanju naš nacionalni avioprevoznik, od oktobra ove godine flota Er Srbije postaće bogatija za još jednu letelicu koja će našu zemlju povezivati saa Kinom. Letelici tipa Erbas A330 koja će saobraćati na relaciji Srbija – Kina, već sledeće godine pridružiće se Erbas A320 koja će leteti za Čikago.

Generalni direktor Er Srbije Jirži Marek potvrdio je ovu vest portalu Tango Six  saopštivši da su u toku pregovori i proces nabavke u vezi sa iznajmljivanjem novog aviona.

“Planirano je da avion dođe u Srbiju u oktobru ove godine, kao i da uđe u saobraćaj nedugo posle toga”, izjavio je Marek.

Novi Erbas A330 bio bi korišćen za saobraćaj između Srbije i Kine, u zavisnosti od dobijanja svih neophodnih dozvola, ali bi takođe poslužio i za letove do značajnih evropskih destinacija za koje postoji veća potražnja.