Dubai miracle garden with over million flowers
Vesti

Čarobni vrt Dubaija

U okrugu Dubailend nalazi se mirisni raj, park sa najvećim brojem rasada cveća

Možete li da zamislite šarenoliki cvetni vrt smešten u sred pustinje? Verovali ili ne, upravo jedan takav postoji u Dubaiju.  Reč je o najvećem mirisnom raju na svetu sa prirodnim cvećem koji nosi naziv Čarobni vrt.

Ovaj čudesni vrt nalazi se u okrugu Dubailend, a kao prava romantična strana Dubaija simbolično je otvoren na Dan zaljubljenih 2013. godine.  U vrtu diše i cveta na milione i milione raznobojnih pupoljaka koji uživaju u toploj klimi. Zahvaljujući tome, ovo neverovatno mesto mnogima predstavlja kutak u kojem pronalaze mir.

Kako baštu krasi mnogo različitih vrsta cveća, samim tim ona je i dom mnogih leptira. Jednako lepi poput cvetova koje oprašuju, leptiri su u ovom simpatičnom okruženju pronašli mesto za dobar život. Od 2015. godine u Čarobnom vrtu postoji prva zatvorena Leptirska bašta na svetu u kojoj boravi više od 15 jedinki koje predstavljaju 26 autohtonih i egzotičnih vrsta.

Mogli bismo reći da ovaj vrt izuzetno podseća na one iz Diznijevih priča i filmova. Skulpture od cveća i zelenila su prava umetnička dela na kojima su radili najveštiji baštovani i arhitekte. Tako ovde možete pronaći oblikovane Diznijeve junake poput Plutona, Paje Patka, Miki Mausa i Mini. Mnoga cvetna čudesa koja žive ovde su nezaobilazna stanica gde deca i njihovi roditelji uživaju u fotografisanju sa svojim omiljenim likovima.

Čarobni vrt može se pohvaliti sa čak tri Ginisova rekorda. Ovo priznanje osvojio je vertikalnom baštom, kasnije cvetnom strukturom aviona Emirates Airbus A380 koja ponosno prezentuje moćnu nacionalnu avio-kompaniju i najvišom skulpturom Miki Mausa. Ova skulptura visoka je 18 metara i teška oko 35 tona za koju je upotrebljeno oko 100.000 biljaka.

Svake godine ovim nestvarnim mestom u proseku prošeta  oko 1.5 miliona ljudi.

Ako posetite Čarobni vrt u Dubaiju, saznaćete da mašta ne poznaje granice!

DUBAI, UAE - MARCH 28: Dubai Miracle Garden in the UAE on Febryary 16, 2022. It has over 45 million flowers.