Happy child travel by car
Zanimljivosti

Kuda da biste bili kul?

Time Out je ponovo otkrio tajne najkul gradskih kvartova, a Medeljin je zasijao na vrhu liste kao najkul destinacija na svetu prema mišljenju putnika. Ovo nije prvi put da se ovaj kolumbijski dragulj ističe, ali je svakako potvrda da je Medeljin postao epicentar kulturne revolucije.

Medeljin, drugi najveći grad u Kolumbiji, privlači pažnju svojom prijatnom klimom, kulturnim događajima i značajnim znamenitostima. Ovaj grad je živopisan spoj bogate istorije i savremenog duha. Iako je prošao kroz izazovna vremena povezana s nasiljem i narko kartelima, Medeljin je procvetao zahvaljujući značajnom urbanističkom razvoju i transformaciji.

Time Out je naglasio da su ove godine zajednica i njena uloga ključni faktori. Medeljin nije samo destinacija za posmatranje, već i za doživljavanje autentične zajednice koja je srce grada. Turisti dolaze da bi osetili puls ove metropole, uživali u raznovrsnoj hrani, učestvovali u kulturnim festivalima i upijali pozitivnu energiju koja obasjava grad.

Na drugom mestu se nalazi Smitfild u Dablinu, mestu gde tradicija s lakoćom pleše s modernim duhom. Aktivizam i zajedništvo čine srž ovog kvarta. Madrid se uzdigao na treće mesto svojom veselom i srdačnom atmosferom, dok se Kopenhagen smestio na četvrto mesto, s posebnim naglaskom na svoj multikulturalni kvart Havnen, koji predstavlja epicentar druženja meštana.

Ovogodišnja lista Time Out-a potvrđuje da su gradski kvartovi mnogo više od arhitekture i geografskih obeležja – oni su žive, pulsirajuće zajednice koje privlače putnike širom sveta. Medeljin i njegovi vrhunski konkurenti su samo vrh ledenog brega u svetu gradskih čuda koje vredi istražiti.

Celu listu kul gradova možete potražiti ovde.