Alisa u zemlji čuda_1
Vesti, Zanimljivosti

Otvorena svetlosna izložba „Alisa u zemlji čuda“

Evropski spektakl “Garden of Lights” prvi put u Beogradu, na Adi Ciganliji!

U srcu Beograda, na Adi Ciganliji, od danas će se odvijati jedinstven spektakl koji zrači bajkovitom čarolijom – „Garden of Lights“. Ovaj događaj osvetljava Beograd svojom prvom postavkom multimedijalne izložbe na otvorenom, pod nazivom „Alisa u zemlji čuda“ 2023/24, i tako se pridružuje porodici evropskih gradova koji tokom zimske sezone otvaraju vrata svetu mašte.

U srcu ove svetleće čarolije, Beograd pruža tajanstvenu baštu koja prenosi posetioce u čaroban svet mašte jedne male sanjalice. Ova bajka je ni manje ni više nego Alisa u zemlji čuda, devojčica koja veruje u uređenu stvarnost, sve dok je magično putovanje kroz njenu priču ne natera da preispita sve što zna.

Počevši od novembra 2023. godine, posetioci će imati priliku da se izgube u svetlećim stazama, da provire u Zečju jazbinu, upoznaju nasmejanu Češirsku mačku, Ludog šeširdžiju i gospodina Gusenicu. Sa ovim neobičnim likovima, posetioci se mogu pridružiti ludim popodnevnim zabavama, igrati se i ponovo probuditi dete u sebi. Konačno, mogu da posete Kraljicu-Srce u njenom zamku, gde se suočavaju sa njenim zahtevima i doživljavaju čaroliju njenog carstva.

Alisa u zemlji čuda_2

Posetiocima se takođe pruža prilika da otkriju svetleće vinove loze, prošetaju kroz multimedijalnu livadu i prođu kroz tunel koji na verni način prikazuje segmente romana „Alisa u zemlji čuda“ iz 1865. godine, koji je napisao engleski pisac Čarls Latvidž Dodžson pod pseudonimom Luis Kerol.

Beograd postaje deo ovog evropskog spektakla, obasjan svetlošću i maštom, pružajući posetiocima svih uzrasta priliku da zakorače u čaroban svet „Alise u zemlji čuda“ i da na trenutak zaborave stvarnost, prepuštajući se čarima bajke i maštovitoj avanturi na obali reke Save. „Garden of Lights“ u Beogradu postaje deo lokalnog identiteta, mesto gde se snovi ispunjavaju i gde svetlost i mašta vladaju.

Spakujte svoju maštu i pravac na Adu!