Historic steam train. Specially launched Czech old steam train for trips and for traveling around the Czech Republic.
Vesti, Zanimljivosti

Krstarenje šinama

Kako bi motivisala ljude da koriste vozove, Italija nastoji da ovu vrstu putovanja učiniti najzabavnijom

Italijanski železnički operater u državnom vlasništvu, Ferrovie dello Stato Italiane,  najavljuje novi program vozova koji će biti pre svega predviđeni za razvijanje turizma. Novi turistički vozovi u Italiji će se koristiti kako bi putovanja ka popularnim destinacijama učinili zanimljivim iskustvom.

Početkom 2024. godine, FS Treni Turistici Italiani nudiće usluge usmerene prema turizmu koji je visokog kvaliteta, održiv i usmeren na ponovno otkrivanje bogatstva Italije. Ova nova akcija za cilj ima da pokrene vrstu turizma u kojoj je putovanje vozom sastavni trenutak odmora i kvalitetni element celokupnog iskustva.

Luksuzni vozovi će biti predvođeni Orient Express Dolce Vita za duge relacije, koji će biti pokrenut 2024. godine. Legendarni Venice Simplon-Orient-Express, koji je sada u vlasništvu hotelske kompanije Belmond, takođe će biti uključen u akciju.

Sledeći su “Espressi” i “treni storici”, starinski vozovi koji voze novim srednjim i dugim rutama od velikih gradova do turističkih područja. Ova akcija uključuje i noćni voz koji kruži prema jugu, iz Rima ka Pulji.

Postojaće čak i „vozovi za krstarenje“, to su rute koje postoje sa idejom da voze turiste na i sa njihovih odmora. Ovi krstareći vozovi će omogućavati turistima da lagodno večeraju i spavaju dok voz krstari.

Novi program ima za cilj da ponovno pokrene i razvije visokokvalitetni i održivi turizam koji je spreman da ceni bogatstvo zemlje i otkrijte manje poznata mesta.