Zelena Španija
Zanimljivosti

Najveći evropski ekoturistički koridor

Asturija, Baskija, Galicija i Kantabrija, četiri španska regiona koji čine brend ,,Green Spain” predstavljaju zajednički projekat koji će proslaviti Španiju još i kao najveći ekoturistički koridor u Evropi.

Projekat za cilj ima kreiranje i pružanje zdravih i održivih turističkih iskustava na zaštićenim prostorima prirode na području Španije. Ova zelena investicija skrojena je u nameri za izgradnjom mreže saradnje među svim uključenim stranama.

Ove godine sprovešće se određene akcije kako bi se međunarodni turizam u četiri zajednice reaktivirao, a u pitanju su putovanja novinara, blogera, turoperatora kao i pokretanje digitalnih kampanja, a sem toga i posećivanje specijalizovanih sajmova i objavljivanje novog vodiča Velika ruta Zelene Španije.

U okviru programa ,,Zelene Španije” posebno mesto zauzimaju prirodni, pešački i cikloturizam kao neki od najboljih načina na koji jedna zemlja može prikazati sve svoje lepote. Španija će neizostavno ovom prilikom predstaviti i svoju čuvenu gastronomsku ponudu.

Inspirisani idejom četiri regiona Španije koji su doneli odluku da se oblikuju u ekoturističke centre, u ostalim delovima zemlje takođe je došlo do razmatranja i sprovođenja ove odluke koja bi Španiju mogla okarakterisati kao vodeći centar ,,Zelene Evrope”.