Calanque d’En-Vau1-min
Zanimljivosti

Najlepša plaža Mediterana

Nacionalni park Kalank u Južnoj Francuskoj, smešten između Marseja, Kasija i La Sjote, čuva jedno posebno mesto skriveno od pogleda turista – Calanque d’En-Vau, plažu satkanu kao iz raja.

Visoke litice i oštre stene opasuju ovu nestvarno lepu i atraktivnu plažu poznatu po kristalno čistoj vodi. Zbog uvučenog položaja u čarima Calanque d’En-Vau plaže mogu da uživaju samo oni srećnici koji su uspeli da je otkriju i osete se kao jedini na ovom svetu, daleko od dodira svakodnevnice. Upravo zbog takvog doživljaja koji pruža Calanque d’En-Vau važi za najlepšu plažu duž mediteranske obale.

Do neverovatne plaže može se doći brodom, što je najčešće slučaj, ili putem kopna šetnjom od Kasija, s tim što je za takvu avanturu neophodno bar dva sata. Na Calanque d’En-Vau mogu se zateći divlje svinje što je prilično interesantno. One katkad plivaju u moru i leže na plaži, a turistima se preporučuje da ih ne hrane jer je njihova priroda ipak divlja stoga im sloboda i mir najviše odgovaraju.

Celokupan neobičan izgled Calanque d’En-Vau plaže je ono što je izdvaja od drugih lokacija i daje posebnu čar, stoga ako ikad poželite da se izgubite u raju mira izvan realnosti koju poznajete, ovo je pravo mesto koje možete posetiti, a vreme i prilike za to su sve bliže.