Luksuzno plutajuće carstvo
Zanimljivosti

Luksuzno plutajuće carstvo

Ako volite širinu mora i daleke horizonte, novi projekat italijanske dizajnerske kuće Pierpaolo Lazzarini nešto je što vas može zainteresovati. Ova dizajnerska kuća poznata je po svojim ambicioznim konceptima luksuznog transporta, ali ovoga puta priprema nešto drugačije. U pitanju je Pangeos, džinovska kornjača vredna čak 8 milijardi dolara, kapaciteta od 60.000 gostiju.

Naziv ovog projekta potiče od praistorijskog superkontinenta Pangea. Lokacija džinovske kornjače bi prema planu trebalo da bude u Saudijskoj Arabiji. Iako konkretni enterijeri Pangeosa još nisu otkriveni, Lazzarini očekuje da će izgradnja početi 2033. godine.

Dizajnerska kuća Pierpaolo Lazzarini je otkrila da je ovaj grad budućnosti podeljen na blokove, uključujući hotele, trgovačke centre, parkove na krovovima, klubove na plaži, pa čak i aerodrome.

Terajahta će sadržati 19 privatnih vila i 64 apartmana na svakom od krila kornjače. Biće opremljena sa devet HTS električnih motora, svaki od 16.800 konjskih snaga, što bi omogućilo masivnoj konstrukciji da krstari brzinom od pet čvorova.

 

Fotografija: Pierpaolo Lazzarini