Vesti, Zanimljivosti

Raskošni hotel za kamile

Dok čitav svet razmišlja o tome kako da zbrine svoje mačke ili pse ljubimce prilikom godišnjih odmora i putovanja, kultura i nasleđe Saudijske Arabije okrenuti su nešto drugačijim životinjama. Posvećeni su kamilama, a od kolikog su značaja ove životinje govori i činjenica da je prvi svetski hotel za kamile otvoren baš tamo.

„The Tatman“, ili u prevodu „Budi siguran“ je luksuzni hotel koji obezbeđuje negu i pažnju kamila. Ovaj zanimljiv i nesvakidašnji hotel sadrži čak 480 soba i pruža 24-časovnu uslugu kako bi se kamile osećale opušteno kao u svom prirodnom okruženju iliti kao ,,kod kuće”.

Kamilama se pruža boravak u luksuznom kompleksu na otvorenom, ograđenim prostorima za jednu ili dve kamile kao i boravak sa punim pansionom, uključujući hranu za kamile uz dodatak ječma, a taj paket aranžman iznosi oko 100 evra za noć. Svaki kutak opremljen je plastičnim kontejnerima za vodu i hranu, a usluge poput ulepšavanja, zaštite i toplog mleka su deo standardnog paketa. Baš kao i kod tradicionalnih hotela, postoji vreme za prijavu i odjavu, usluge u sobama i nadogradnje koje vlasnici kamila mogu rezervisati.

U „The Tatman“ hotelu kamile su prepuštene zlatnim rukama tima od oko 50 radnika koji je uvek tu na raspolaganju da im obezbedi toplo mleko, poslugu u „sobi“ i doterivanje…

Prava uživancija, rekli bismo.