Cows in the meadows of the Alpine mountains. Landscape photography.
Zanimljivosti

Upoznajte Tirol

Savršena destinacija za sva godišnja doba

Smešten u zapadnom delu Austrije, Tirol nudi pejzaže koji oduzimaju dah i avanture na otvorenom tokom cele godine. Čak i bez snega, tokom letnjih meseci možete pešačiti kroz valovite planine.

Dok je Tirol poznat po skijanju, toplije zime podstakle su turiste da istraže region tokom ostatka godine. Tirol ima ponešto za svakoga, uključujući planinare, bicikliste i skijaše.

Region je takođe popularan za „turiste koji se vraćaju“ koji uživaju u šetnji duž 24.000 kilometara vijugavih staza i opuštanju u elegantnim banjama uveče. Tirol je savršen za porodični odmor, sa mnogo aktivnosti pogodnih za decu.

Ako ste u potrazi za avanturom, Tirol je takođe domaćin Svetskog prvenstva u planinskom i trail trčanju ove godine, koje okuplja učesnike iz preko 60 zemalja. Ali čak i ako niste profesionalni sportista, i dalje možete uživati u kvalitetnom planinskom odmoru.

Posetite šarmantno selo Elmau, smešteno između Kicbilskih Alpa i planina Vilder Kajzer, tokom festivala Ellmau Kaiserschmarren u maju. Probajte klasično austrijsko jelo iseckane palačinke sa džemom od šljiva i šećerom u prahu, ili ukusne alternative sa govedinom i začinskim biljem, dok slušate tradicionalne austrijske duvačke orkestare.

Razmislite o drugačijoj vrsti putovanja, zaboravite na automobil i iskoristite odlične železničke veze između Tirola i obližnjih evropskih zemalja. Veliki broj destinacija u ovoj oblasti nudi besplatan javni prevoz.

Ne propustite priliku da posetite Tirol i doživite njegove prirodne lepote i raznovrsne aktivnosti tokom čitave godine.