Najbolje destinacije
Zanimljivosti

Postoji li najgostoljubivije mesto na svetu?

Istraživanja kompanije Booking.com i recenzije korisnika dovela su do zanimljive liste na kojoj se nalaze najgostoljubivije lokacije na svetu.

Mestašce poznato svetskim putnicima smešteno na Jadranu, Polinjano a Mare, ponelo je titulu najgostoljubivije destinacije sveta. Neverovatan krajolik Italije oduvek je bio inspiracija brojnim umetnicima i posetiocima zahvaljujući spektakularnom položaju na vrhu litice.

Ovaj grad na moru poznat je i kao ,,Biser Jadrana“ kako pleni veverovatnom lepotom. Zidine čudesnog grada srasle su sa vertikalnim stenama koje preko dubokih pećina uranjaju u plavo more. Obale su šljunkovite, a duž romantične rivijere nanizani su izvrsni restorani, hoteli i pansioni.

Poznat po noćnim marketima i izuzetnim lepotama prirode, na drugo mesto ove liste pozicionirao se grad Hualien u Tajvanu, dok je srećno treće mesto zauzeo izuzetno slikovit San Sebastian, grad bogate istorije na obali Španije uokviren Biskajskim zalivom.

Među deset nagostoljubivijih nalaze se još i Drezden, Klaipeda iz Litvanije i Jork iz Engleske. Kao vanevropske destinacije na listi su se našli Ušuaja iz Argentine, Porto De Galinjas iz Brazila, Meksiko Siti iz Meksika kao i Gold Koast iz Australije.

Zahvaljujući ovoj listi sada znate kuda možete da se uputite i gde možete da očekujete najbolje domaćine na svetu koji će svojim gostoprimstvom vaše putovanje učiniti nezaboravnim.