Tree log cut off on the lake on a background of mountains and forest. Beautiful landscape. Place for text or advertising
Zanimljivosti

Osveženje u komšiluku

Iako nam leto još uvek nije blizu, lepo vreme nas prati čitave zime i navodi da odlutamo na neke sunčane destinacije i ,,napunimo baterije”. Srećom u našoj okolini postoje idealna mesta koja nisu na obali mora ali nas mogu ispuniti energijom i pružiti prijatne i mirne trenutke.

Pitamo se da li ste čuli za Aquaworld u Budimpešti? To je jedan od najvećih zatvorenih vodenih parkova u Evropi bogatog sadržaja. Aquaworld ima čak 19 bazena i 11 ogromnih tobogana. Akva park stvoren je za porodice tako da roditelji mogu da se prepuste užitku u saunama i termama, dok je mališanima dostupan raznovrstan dečji program koji se realizuje svakog vikenda kao i tokom školskih raspusta.

Dalje vas navodimo južnije ka Crnoj Gori i jednoj među najlepšim rekama regiona na severozapadu zemlje. Reka Piva je svoje mesto pod crnogorskim suncem pronašla u podnožju visoke planinske zone koja nosi naziv Pivska planina koja pripada planinskom lancu moćnog Durmitora. Kao područje izuzetne lepote ovaj kraj Crne Gore nudi beskrajne mogućnosti uživanja u aktivnom odmoru.

Krećemo se ka Austriji i njenom Aterskom jezeru. Jezero se nalazi u blizini Salzburga i važi za jedno od najdivnijih i najplavljih jezera Austrije. Atersko jezero opkružuju planine koje broje mnoštvo staza za šetnju te je ovo područje zaista sjajan izbor odmora. Ovde možete pronaći brojna javna kupališta, restorane i sportsko-rekreativne sadržaje, pa je tako ovaj kraj zemlje zaista pravi raj u toplim letnjim danima.

Želimo vam da uskoro ugrabite slobodno vreme i provedete ga u prirodi na lokacijama poput ovih koje će vam ispuniti dušu i delovati kao raj na zemlji.