Closeup of a female snowboarder in motion on a snowboard in a mountain
Vesti

Počelo skijanje na Torniku

Planinsko odmaralište Tornik jedan je od najvećih centara zimskog turizma u Srbiji smešten na obroncima Zlatibora koji je danas otvorio svoja vrata svim ljubiteljima skijanja.

Javno preduzeće ,,Skijališta Srbije” objavilo je da će u funkciji biti plava staza, a da je radno vreme ski centra od 9 do 16 časova.

Ski centar ,,Tornik“ nalazi se na nadmorskoj visini od 1.110m do 1.490m. Udaljen je 9 km od turističkog centra Zlatibor. Oko 5.400 skijaša na sat je ukupan kapacitet skijališta. Tornik je opremljen šestosednom žičarom i ski liftovima tipa ,,sidro”.

Na samom Torniku postoji pet staza. Crna staza Zmajevac dugačka je 1 km, a široka od 150m do 200m i idealna je za vrhunski trening kao i predstavlja odličan izazov za prave skijaše.

Oko Zmajevca prožima se crvena veleslalomska staza Tornik duzine 1.300m koja je prelepa za duge karving zaokrete. Pored ove dve tu su staze Stankova ravan, Čigota i Ribnica. Staze su pokrivene sistemom za veštačko osnežavanje stoga ski centar više ne zavisi toliko od vremenskih uslova. U podnožju se nalazi planinska kuća ,,Tornik” sa ski rentom i restoranom u kom možete probati raznovrsne specijalitete.

Ski centar poseduje posebnu vrstu instalacije tzv. ,,tjubing“ koja kao i sama žičara može da se koristi i u letnjem i u zimskom periodu godine. ,,Tjubing” svima koji odluče da je isprobaju pruža neizmerno zadovoljstvo i uzbuđenje.

Zima je još uvek sa nama stoga iskoristite dobru priliku i odlučite se za odmor i skijanje na Torniku.