Reflection of the mountain in a beautiful lake
Zanimljivosti

Ogledalo Julijskih Alpa

Slovenija je zemlja koja nam je tradicionalno veoma bliska na čijem krajnjem severu se nalazi Kranjska gora, mesto svežeg alpskog vazduha i snega o kome sanjamo. Ovaj kraj dopadljiv je svima, bilo da ste ljubitelj skijanja ili samo volite planinu i prirodu. Ovo malo i besprekorno uređeno turističko mesto krije vredan dragulj, a to je ogledalo Julijskih Alpa, jezero Jasna.

Netaknuta priroda i lepota je ono što ovo malo jezero čini toliko izvrsnim i posebnim. Upravo takvo neverovatno okruženje i Julijski Alpi čiji se vrhovi ogledaju u blistavo čistom jezeru naglašavaju njegovu veličinu. Jezero Jasna potrebno je natenane upoznati i pažljivo pogledati iz svih uglova jer se ne zna koji je fotogeničniji.

Jezero se nalazi južno od centra, na drugoj strani od puta kojim se dolazi na Kranjsku Goru. Do njega je najbolje doći pešice kako biste doživeli sve čari koje put poseduje pa samim tim i užitak za pamćenje. Potrebno je maksimalno 15 minuta hoda i to uz planinski lepoticu, reku Pišnicu. Velika Pišnica i Mala Pišnica su dva povezana veštačka jezera koja čine Jasnu od čijih lepota zastaje dah.

Osim toga što je leti idilično za kupanje, jezero Jasna je popularna destinacija i za ribolov. Ovde se mogu loviti potočne ili kalifornijske pastrmke koje se nakon ulova uglavnom vraćaju u hladnu vodu jezera.

Kranjska gora i jezero Jasna su destinacije za sva godišnja doba i u kom god trenutku da se ovde nađete imaćete pregršt sadržaja u kojim zaista možete da uživate. Ovde možete da pronađete magičan krajolik, u kom zimi skijate, a leti uživate u suncu na alpskoj plaži pored jezera.

Baš nalik reklamama za švajcarsku čokoladu, predele oštrih planinskih vrhova sa pitomim pašnjacima na kojim pasu vesele krave, predivna jezera i šume možete pronaći i u našem komšiluku.