Divlji konji_svetskiputnik.rs
Zanimljivosti

Safari sa divljim konjima

Destinacija u susednoj Bosni i Hercegovini ostavlja bez daha

Da li ste čuli za fantastičnu avanturu koju nude naše komšije iz Bosne i Hercegovine? U pitanju je pravi mali raj za sve ljubitelje veličanstvenih konja koji se krije na području Livna.

Konji su na ovom području igrali veoma značajnu ulogu, kao i na gotovo čitavoj planeti tako što su korišćeni za transport, rad na terenu ili neke druge aktivnosti. Međutim, primenom mehanizacije, oni su polako počeli da gube prvobitnu namenu. Vlasnici su počeli da ih puštaju na visoravan Kruzi te su tako konji prvi put u istoriji postali potpuno slobodni u ovom području.

Ove plemenite životinje glavni su razlog zbog čega je Livno postalo jedna od najtraženijih i najposećenijih destinacija za odmor. Livno je odlična ideja za kratak izlet jer uz foto safari sa divljim konjima zaista imate priliku da doživite jedinstveno iskustvo.

Avantura započinje upravo ovde u Livnu odakle se posetioci voze džipovima do planine Cincar i uživaju u mirnoj i netaknutoj prirodi. Ova tura obuhvata nekoliko stanica od kojih je najvažnija terenska vožnja i potraga za divljim konjima koja može trajati i nekoliko sati u zavisnosti od položaja divljih konja i vremenskih uslova.

Tokom ovog putovanja vodiči će vam objasniti pravila koja moraju da se poštuju kako bi svi bili bezbedni. Davanje hrane konjima je dozvoljeno što će vas sigurno učiniti radosnim samo morate poneti onu odgovarajuću i obratiti se vodiču za pomoć tom prilikom.

Ovaj upečatljiv doživljaj traje od tri do četiri sata i potrebne su najmanje dve osobe radi sprovođenja u obilazak. Cene za odrasle se u proseku kreću oko 35 evra po osobi, za decu od 3 do 10 godina iznose oko 16 evra, dok je za mališane do 3 godine besplatno.

Safari sa divljim konjima je idealan za avanturiste i ljubitelje prirode jer će vas bajkoviti prizor pašnjaka, visokih planinskih vrhova, netaknute prirode i nestvarne lepote divljih konja koji slobodno galopiraju zaista oduševiti i dugo ostati u vašem pamćenju.

Foto: Fabian Burghardt