Hotel Paradiso_Paris
Vesti, Zanimljivosti

Hotel za veliko platno

Zamislite da u udobnosti i luksuzu hotela uživate u gledanju omiljenog filma na bioskopskom platnu. Zvuči kao pravi raj, zar ne? Obradovaće vas novost da je u Parizu otvoren prvi hotel posvećen bioskopu, Hotel Paradiso.

Braća Natanijel i Eliša Karmic započela su novi koncept hotela prateći očevu i sopstvenu viziju. Njihov otac Marin Karmic posedovao je lanac bioskopa u Francuskoj 1974. godine. Braća su odlučila da ga slede i otvore bioskop u hotelu.

Paradiso hotel ima 34 sobe i dva apartmana. Svaka prostorija je posebno dizajnirana tako da gosti mogu doživeti najbolje moguće iskustvo kombinacijom odmora uz filmove. To podrazumeva udobno mesto za sedenje i laserski projektor. Gosti mogu birati između širokog izbora internih DVD naslova i imaju pristup streaming platformama, kao što su Netflix, Mubi, CanalPlus i Disney. Nakon što gosti odaberu željeni film, zatvaraju se zavese, gase se svetla, film počinje i to sve potpuno automatski.

U sobama i junior apartmanima koji su uređeni u savremenom stilu očekujte udobnost od pet zvezdica i minibar koji osim standardne ponude nudi i organske kokice i druge poslastice za gledanje filmova. Zanimljiv kutak nalazi se na romantičnom krovu hotela sa pogledom na Ajfelov toranj. Reč je o bioskop-klubu na otvorenom gde možete uživati u projekciji filma uz koktel bar i restoranska jela sa roštilja. Zadovoljstvo boravka u ovakvom ambijentu počinje sa cenom od 140 dolara po noćenju u sobi, dok se za apartman cene kreću od 467 i 522 dolara.

Hotel Paradiso, kao što mu i samo ime kaže, pruža jedinstveni rajski osećaj odmora kao da ste kod svoje kuće. Ako vas put odvede do prestonice Francuske, sada znate gde i kako možete da se prepustite hedonizmu u ovom blistavom gradu.

Foto: Eric Martin