Bozic na ulicama Londona
Vesti, Zanimljivosti

Pale se božićna svetla lagano

Da li je rano za „Have Yourself a Merry Little Christmas“?

I dok jedni brinu zbog energetske krize, drugi se silno raduju prazničnoj atmosferi koja će preplaviti silne svetske prestonice uskoro.

London je ovoga puta povukao nogu, osvetlivši prvo kao i uvek čuvenu ulicu Oxford najavljujući božićnu sezonu. Videćemo kako će grad izgledati do kraja novembra kada bi i sve druge atraktivne lokacije trebale obući svoju prazničnu odoru. Nadamo se da će opravdati titulu jednog od gradova sa najlepšim ukrasima, iako se već mogu pročitati komentari da je postvljena dekoracija siromašnija nego ranije.

Najbolji pokazatelj da li je to tako biće jedan od najčarobnijih delova grada- Coven Garden. On se sprema da zablista u utorak 8.novembra, a slediće ga ulice Regent i St.James već sledećeg dana.

Ako se zadesite u Londonu tokom ove sezone, nikako ne propustite gore pomenute delove grada, ali i svake godine drugačiju tematsku uličnu svetlosnu izložbu u Carnaby ulici. Dvadesetpetu godinu za redom, ova oblast poznata po ekcentričnim ukrasima, zadiviće posetioce svojom ludom temom „Carnabi Celebrates“. Dovoljno je samo da podignuti pogled i uživati u svetlucavim jezicima Rolling Stounsa, palmama, planeti Zemlji ili džinovskom snešku. Objedinjeni tako na jednoj ludoj jubilarnoj zabavi krasiće mračno noćno nebo iznad Carnaby ulice.

I drugi gradovi, lagano najavljuju svoje praznične markete i advente, počev od Zagreba, Budimpešte, Beča ili Praga, mameći nas da krenemo sa planiranjem nekog kraćeg decembarskog odmora ili makar produženog vikenda.