game_of_thrones_svetskiputnik.rs
Vesti, Zanimljivosti

Stigla je ta zima

Zvanična studijska turneja „Igre prestola“ u Severnoj Irskoj biće otvorena za javnost za nepunih mesec dana — a karte su već u prodaji. Turneja je razvijena u partnerstvu sa HBO-om i trebalo bi da bude jedino trajno, zvanično licencirano iskustvo „Igre prestola“ na svetu i poziva vas da zakoračite iza kulisa Sedam kraljevstava i dalje.

Svi zainteresovani fanovi, željni da kroče na tlo pravog Vesteros-a Severne Irske lako će to učiniti i iz Dablina i iz Belfasta. Nakon što prođu kroz pejzaže, obale i planine (od kojih su mnoge prikazane u jednom od najgledaniji HBO serijala), fanovi će se uputiti u Linen Mill Studios u Banbridgeu, u Severnoj Irskoj, u kome je serija snimana.

Tamo ćete od 4.februara moći da se nađete među scenografijama, rekvizitima i kostimima iz serije, a kompletno iskustvo prilikom posete počeće sa prvim koracima koje su kreatori preduzeli da ožive svet Džordža R. R. Martina, uključujući početne konceptualne skice za setove.

 

Tom prilikom, tokom interaktivne posete, na preko 3000 kvadratnih metara moći ćete da uđete u Veliku dvoranu u Vinterfelu, da vidite Danerisov legendarni tron Dragonstone-a i da naučite o dizajnu, tehnologiji i izradi koji su oživeli Igru prestola.

Karte se moraju kupiti unapred i sada su dostupne za onlajn rezervaciju. Ulaz za odrasle je 39,50 funti, za decu uzrasta od 5 do 15 godina 27,50 funti, a za decu mlađu od 5 je besplatan, mada ova atrakcija možda i nije najzanimljivije mesto za njih.

Znati da ste na istom mestu gde su snimljeni neki od najupečatljivijih trenutaka serije može biti neverovatan osećaj te očekujemo uskoro komentare velikih fanova serijala iz prve ruke.