AirSerbia NišKraljevo
Vesti

Intenziviranje letova iz Niša i Kraljeva

Srpska nacionalna avio-kompanija „Er Srbija“ će od 4.januara 2022.godine uspostaviti linije od kako kažu javnog interesa sa aerodroma „konstantin Veliki“ u Nišu i aerodroma „Morava“ u Kraljevu.

Tada kreće redovni saobraćaj između Niša i Beograda, Istanbula, Frankfurta (Han), Kelna i Ljubljane, kao i iz Kraljeva do Istanbula.

Te destinacije će biti povezane dva puta nedeljno, sa izuzetkom linije Beograd – Niš, na kojoj će se obavljati četiri nedeljna leta.

Pored toga, najavljeni su sezonski letovi za letnju sezonu na linijama Niš-Tivat i Niš-Atina, kao i Kraljevo-Solun i Kraljevo-Tivat.

Er Srbija će na novim linijama leteti do 31. decembra 2023. godine, na osnovu rezultata tendera za obavljanje usluga vazdušnog prevoza na linijama od javnog interesa koji je raspisala Vlada Srbije.

“Raduje nas što proširujemo ponudu iz regiona Južne i Zapadne Srbije i Šumadije. Na taj način ćemo našim putnicima značajno olakšati planiranje putovanja, ali ćemo i doprineti jačanju komercijalnih i turističkih aktivnosti u tim delovima Srbije”, rekao je direktor za komercijalu i strategiju Er Srbije Jirži Marek.

Dodao je da se prvi put uvode letovi između Beograda i Niša što će putnicima iz grada na jugu Srbije omogućiti da preko prestonice, kao čvorišta, stignu do drugih evropskih destinacija u mreži Er Srbije.

Povezivanje Niša sa Kelnom je nova i peta po redu destinacija Er Srbije u Nemačkoj, dok redovnim letovima iz Niša i Kraljeva do Istanbula, grad na Bosforu postaje jedina destinacija u mreži Er Srbije do koje će se letovi obavljati sa sva tri aerodroma u Srbiji”, navedeno je u saopštenju.

Foto: AirSerbia stranica