Railway station against beautiful sky at sunset. Industrial land
Zanimljivosti

Upoznajte predele Evrope iz kabine voza

U Srbiji se još uvek čekaju brze pruge, ali bez obzira na tu činjenicu, popularnost železničkog saobraćaja je u porastu. U Evropi se čak prave turistički aranžmani koji uključuju prevoz brzim vozovima. Predstavićemo relacije koje su dostupne i nama, a koje vam mogu pružiti upoznavanje predela i uživanje u raskošnim pejzažima.

Beč je u prethodnih godinu dana veoma napredovao kada je u pitanju železnički saobraćaj. Ova informacija je i srpskim državljanima od velikog značaja jer je ovaj austrijski grad centar našeg dela Evrope i iz njega se šinama može poći do drugih delova kontinenta.

Očekuje se da će noćna vožnja Pariz – Beč biti najpopularnija u 2022. godini. Ovo vam omogućava da upoznate velelepne vinograde Francuske uz zalazak sunca, prelazite preko Rajne i budite se u Austriji, a pauzu za doručak pravite u Salzburgu. Ovaj doživljaj prirodnih bogatstava će vas koštati maksimalno 60 evra.

Nova linija u 2022. godini će biti i Štutgart – Beč koja će koštati svega 50 evra u jednom pravcu. Vijugajućim putem prolazi oko Bodenskog jezera, a zatim preko Bregenca do Inzburga, potom kroz ugao Bavarske, kreće se sve do Salzburga. Ovaj put je planiran za one koji žele da uživaju u pogledu, ali postoje i brža rešenja koja preskaču obilaženje i voze direktno od Študgarta do Beča.

Preporuke za voz između Ljubljane i Beča, koji će ići iza takozvane gvozdene zavese su sve češće. Preporuka je da putujete u kasno proleće ili rano leto kako bi vam pejzaž bio još lepši. Ova lepa turistička tura bi vas koštala 40 evra.

Pandemija Korona virusa je ugasila mnoge linije, ali postoje evropske železničke stanice koje spajaju divne gradove. U njih spadaju linije između Đenove i Napulja u Italiji, kao i španska pruga koja povezuje Marid i Santijago de Kompostela.

Romantizujte putovanje vozom i uživajte u divnim predelima za malo novca!