Jastog_novogodisnja jelka
Vesti, Zanimljivosti

Neobična novogodišnja jelka napravljena od zamki za jastoge

Lokalni umetnici Stoningtona u američkoj državi Konektikat napravili su neobičnu novogodišnju jelku od zamki za jastoge. Napravljena od 350 mrežastih zamki za jastoge i bova koje su dekorisali umetnici i deca iz lokalnog vrtića, ova jelka je visoka oko osam metara.

Božićno drvo u Stoningtonu je jedna od najvećih jelki napravljena na ovaj način, iako se taj običaj gaji u ribarskim selima i gradovima. Zanimljiva praznična atrakcija izrađena je da bi privukla turiste, ali lokalno stanovništvo je toliko oduševljeno da se nadaju da će je izrađivati i narednih godina.

Predsednica Privredne komore ove zemlje, Lisa Konicki je na ideju da se napravi jelka od zamski za jastoge i ukrašenih bova došla prilikom posete Masačusetsu čiju je jelku nazvala magičnom. “Pitala sam se zašto nemamo jednu ovakvu jelku u  Stoningtonu? Imamo ovo neverovatno ribarsko selo ovde i prostor za to” rekla je Konicki. Ove godine je u Stoningtonu Privredna komora pozvala ljude u toj zajednici, uključujući preduzeća i neprofitne organizacije da pomognu u izradi ove atrakcije, a umetnike da oslikaju bove.

 

U izradu novogodišnje jelke su uloženi sati, dobro druženje i vesela energija volontera. Lokalni ribari će po ovom stablu koje se nalazi pored pristaništa biti prepoznatljivi.

“Ovo je poslednje komercijalno ribarsko selo u državi Konektikat. Postavljanje drveta od zamki za jastoge na ovu lokaciju zaista odaje počast ovoj industriji i trudu ljudi koji svakodnevno dolaze ovde” dodala je Konicki.