Svetski putnik - Zapadna Srbija među prioritetnim turističkim destinacijama Srbije
Vesti, Zanimljivosti

Zapadna Srbija među prioritetnim turističkim destinacijama Srbije

Peta Turistička konferencija „Zapadna Srbija“ u Čačku otvorena je u prisustvu ministarke trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjane Matić. Ova manifestacija već godinama okuplja turističke radnike iz Srbije i regiona, a njegova svrha je predstavljanje projekata, razvoja rešenja i ostvarenih rezultata tokom protekle turističke sezone.

„Regija Zapadne Srbije se nalazi među 18 prioritetnih turističkih destinacija u Republici Srbiji, koja je zahvaljujući izuzetnim prirodnim bogatstvima jedna od najatraktivnijih i najpopularnijih turističkih područja u Srbiji i posećuje je veliki broj turista. Ova regija ima izuzetne uslove za aktivni odmor na najkvalitetnijim terenima za zimske sportove, ali takođe predstavlja odličan izbor za sve turiste koji žele da zadovolje obrazovno-kulturne potrebe i imaju želju za bogatijim sadržajem i odmorom.“ istakla je Matić. Ministarka je takođe dodala da je konferencija „Zapadna Srbija“ od velikog značaja i zbog toga što je Turistička regija Zapadne Srbije prva u zemlji prepoznala značaj regionalnog pristupa turizmu.

Ogroman potencijal seoskih domaćinstava u Srbiji prepoznaju kako domaći tako i strani turisti. Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić posetila je domaćinstvo „Rajski konaci“ koje je 2010. godine dobilo nagradu „Turistički cvet“ koja se dodeljuje najlepšem seoskom domaćinstvu u Srbiji. Ovom prilikom je izjavila da je domaćinstvo „Rajski konaci“ primer negovanja tradicije, starih zanata i domaćih radinosti, kao i veličanstvene prirode.