LosAngeles-01
Vesti

Destinacije koje su razočarale turiste

Sigurno ste puno puta gledali fotografije turističkih destinacija koje ste želeli da posetite. Međutim, na slikama mesta mogu izgledati potpuno drugačije od onoga što uživo možete da doživite. Kakve su fotografije zavisi od mnogo faktora. Na društvenim mrežama je većina postova posvećena lepotama turističkih destinacija, a retko se dešava da neko postavi i drugu stranu grada.  Sadržaj je lepo uređen, vodi se računa o uglu iz kog se fotografiše, vremenskim uslovima, čak naki influenseri posećuju turističke destinacije u ranim jutarnjim časovima kako bi napravili snimke praznih trgova, ulica i vrtova ne bi li sve izgledalo bolje i lepše.

Ali, šta ako vas destinacija razočara jer nije onakva kakvom ste je zamislili?

Na prvom mestu liste najprecenjenijih destinacija našao se Los Anđeles koji na fotografijama izgleda bajkovito. Gradska svetla, prelep zalazak sunca, vožnja po ulicama koje prate palme primamljivo pozivaju turiste, ali postoji nešto što fotografija ne može da nam dočara. Na ulicama ovog grada je konstantno gužva, a u vazduhu se oseća urin, pa posetioci od Los Anđelesa ne dobiju ono što su očekivali. Problem sa neprijatnim mirisom takođe ima i San Francisko.

Jedna od turističkih atrakcija koja je okarakterisana kao precenjena je Doček Nove godine na Tajms Skveru u Njujorku. Zbog velike gužve ne možete doživeti euforiju koja se na društvenim mrežama potencira. Neki od posetilaca su naveli da su sa tog dočeka pobegli u obližnji kafić gde su se, gledajući prenos na televiziji, mnogo bolje proveli.

U Kopenhagenu postoji skulptura Male sirene koja je simbol grada i nalazi se na raznim fotografijama i razglednicama koje predstavljaju grad. Međutim, turisti je opisuju kao malenu bakarnu skulpturu koja nije toliko upečatljiva i posebna.

Jedno od velikih razočarenja je i Pariz. Svi ga zamišljamo kao svetlucavi grad ljubavi, pun kulturnih znamenitosti i lepote, ali ga neki stanovnici ne doživljavaju tako. Pariz ima i svoju tamnu stranu, veoma je zagađen.

Ove atrakcije svakako imaju i pogodnosti, pa je bolje preusmeriti turističku turu i uživati u pozitivnim stvarima navedenih gradova.