sonja-bajic-GSw0mRyHRXs-unsplash
Zanimljivosti

U Trebinju možete prespavati u nekadašnjoj sobi Monike Beluči

U Trebinju, gradu Bosne i Hercegovine, jedan hotel postao je prava turistička atrakcija zahvaljujući nekadašnjem boravku slavne italijanske glumice Monike Beluči. Monika, često smatrana jednom od najlepših žena na svetu, posetila je Trebinje tokom snimanja filma „Na mlečnom putu“ reditelja Emira Kusturice.

Belučijeva je boravila u ovom gradu u dva navrata, od 2012. do 2015. godine, prateći snimanje filma zajedno sa svojim ćerkama, Devom i Leon. Smestila se u hotel koji se nalazi u samom centru grada, pružajući turistima iz cele Jugoslavije priliku da dožive jedinstveno iskustvo boravka u istoj sobi u kojoj je nekada spavala slavna glumica.

„Potpuno novo iskustvo, ali sam veoma uzbuđena i čast mi je da budem u vašoj zemlji i da radim sa Emirom, koga veoma poštujem. To će biti dugo snimanje, pa ću imati šansu da upoznam vašu zemlju mnogo bolje. Veoma sam motivisana i ovo novo iskustvo budi snažne emocije u meni“, rekla je tada Monika Beluči, izražavajući svoje oduševljenje radom na filmu i gostoprimstvom Trebinja.

Tokom svog boravka, Belučijeva nije imala velike zahteve, osim želje da bude okružena domaćim proizvodima poput bosanskohercegovačkog cveća, smokava i drugih lokalnih đakonija.

Danas, hotel u Trebinju postao je mesto koje privlači turiste željne da dožive delić prošlosti Monike Beluči, čineći ga nezaobilaznom destinacijom za ljubitelje filma i obožavaoce ove izuzetne glumice.