Slovenija, vinsku put
Vesti, Zanimljivosti

Visnki put u zemlji najstarijeg čokota

Zadivljujuća priroda Slovenije i njeni gostoljubivi domaćini oduvek su privlačili putnike, a nama je posebno drago zbog toga jer nam ova komšijska zemlja nudi pregršt izleta samo na svega nekoliko sati vožnje.

Jedno od neodoljivih putovanja koje možete doživeti je istraživanje vinskog puta u opštini Kungota, tik uz granicu s Austrijom.

Zamislite najromantičniji vinski put u Sloveniji, smešten u blizini slikovitog Maribora, gde je vino srž lokalne kulture. Ovaj vijugavi put, okružen drvenim kućicama i vinogradima, pruža bajkovito iskustvo, a zbog čega, otkrićete kada se uspnete na vrh brda koje se ovde nalazi. Put koji se probija kroz vinograde formira oblik srca koje se može videti sa ove tačke i kao jedan od najlepših i najromantičnijih pogleda nosi naziv “Srce med vinogradi”.

Svake godine na ovom romantičnom mestu parovi se obećavaju jedni drugima, stvarajući nezaboravne trenutke i fotografije.

Isplanirajte piknik kako biste potpuno uživali u ovom doživljaju i istražite biciklističku stazu koja prolazi kroz ove prekrasne vinograde.

Nakon šetnje ili vožnje, ne propustite posetu nekoj od brojnih vinarija u ovom području sa bogatom tradicijom vinogradarstva i vinarstva. Kušajte njihova bela vina, uključujući laški i rajnski rizling, žuti muškat, šardone i sivi pino.

Živeli za nezaboravne uspomene i povratak u romantične krajeve Slovenije!