arno-senoner-OZvwpjA87Ig-unsplash
Vesti

Otkrijte skriveni raj na Jadranu

Plaža Stiniva – biser ostrva Visa

Dobrodošli do jednog od najlepših i najskrivenijih dragulja Jadranskog mora – plaže Stiniva, koja je 2016. godine ponela titulu najlepše evropske plaže. Nalazi se u istoimenoj uvali, na prelepom ostrvu Visu, koje je poznato po svojoj tajanstvenoj lepoti očuvanoj zbog decenija izolacije.

Stiniva je pravi primer očaravajuće lepote prirode, sa belim liticama koje se uzdižu kao vrata i otvaraju put ka tirkiznom moru. Ova skrivena oaza je pravi raj za sve zaljubljenike u netaknutu prirodu i kristalno čisto more. Za one koji žude za avanturom, otkrivanje Stinive može biti izazov jer do nje vodi strma staza koja je idealna za ljubitelje pešačenja i istraživanja netaknutih predela.

Najbolje vreme za posetu ovom rajskom mestu je tokom juna, kada je more najtoplije i najpogodnije za uživanje u kupanju i ronjenju. Vožnja brodom iz Splita i šetnja južnom stranom Visa otkriće vam Stinivu – belu šljunkovitu plažu okruženu zidinama koje joj daju tajanstvenu i skrivenu notu.

Iako je ova plaža prepoznatljiva po svojoj lepoti, pristup do nje nije tako jednostavan, što je zapravo odlično jer pomaže u očuvanju njenog mira i spokoja. Stiniva se nalazi na južnoj strani ostrva Visa, a moguće joj je prići čamcem ili pešice kroz staze i krš.

Uživajte u ovom tajnom kutku Hrvatske, gde ćete se okupati u toplom i kristalno čistom moru, zaroniti u tajanstvene morske dubine i prepustiti se zadivljujučem okruženju. Stiniva će vas osvojiti svojom neodoljivom lepotom i osećajem mira koji pruža. Zato ne propustite priliku da otkrijete ovu skrivenu oazu na Jadranu i stvorite nezaboravne uspomene na svom putovanju.