Earth and Spacecraft. Elements of this image furnished by NASA.
Zanimljivosti

Obrok na obodu svemira

Odlazak u svemir je misija koju je svako bar jednom zamislio i poželeo da ostvari. Verovali ili ne, francuska kompanija Zephalto želi da omogući ovakvo nesvakidašnje iskustvo i učine ga još neobičnijim.

Naime, njihova vizija je realizacija posebne avanture, a to uključuje organizaciju Mišlenovog obroka u restoranu na ivici svemira.

Predstojeća putovanja odviće se u Celeste kapsuli pričvršćenoj na stratosferski balon. Plan je da se kapsula vine na visinu od 25 kilometara, odakle će zadivljeni putnici između razgledanja Zemlje i oduševljenja veličanstvenim prizorom moći da večeraju u impresivnom stilu. Putovanje na ovu neviđenu ekspediciju košta ukupno 120.000 eura. Iz kompanije Zephalto javljeno je da su mesta za prve letove od kraja 2024. godine do sredine 2025. godine uveliko rezervisana. U ponudi se trenutno mogu naći „ulaznice sa predrezervacijom“.

Kapsula Celeste prevozi šest putnika zajedno sa dva pilota na maksimalnu visinu brzinom od četiri metra u sekundi za čitavih 90 minuta. Predviđeno je da lebdenje iznad Zemlje traje tri sata, dovoljno dugo za savršeni užitak u obroku iz snova i čaši finog francuskog vina.

U trci za svemirski turizam zaista vidimo da je revolucija ugostiteljstva stigla. Spremite se, polećemo!