Traditional old houses in English countryside of Cotswolds
Zanimljivosti

Skrivena švajcarska bajka u Alpima

Forolio (Foroglio) je živopisno selo koje se nalazi u Val Bavoni, jednoj od najstrmijih i najstenovitijih dolina u Alpima. Čini se da ova skrivena švajcarska bajka postoji u sopstvenom svetu, na koju spoljni svet ne utiče. Selo je poznato po svojim jednostavnim kamenim kućama, zvanim Rustici, i neverovatnom vodopadu u pozadini, što ga čini popularnom destinacijom na društvenim mrežama.

Iako postaje sve popularniji, Forolio ostaje osamljen i miran, omogućavajući posetiocima da uspore i uživaju u svemu u slobodno vreme. Lepota ovog mesta proizilazi iz njegovog spokoja i tišine. Sve kuće u selu su građene od istog materijala – kamena, jer je to najpristupačniji resurs u ovom stenovitom kraju.

Iako selo nema mnogo turističkih atrakcija, nudi posetiocima priliku da istraže okolinu, uključujući doline koje izgledaju poput onih iz ,,Gospodara prstenova”, sa divljim rekama i strmim vodopadima. Selo je najživopisnije zimi, prekriveno belim snegom, a leti zeleno. Forolio se nalazi u italijanskom kantonu Ticino i smatra se jednim od najlepših sela na svetu.