Tourists travel to the train station.
Vesti

Evropom besplatno

Da li ste nekada maštali da posetite Evropu, ali o tuđem trošku?

Ukoliko ste rođeni između 1. jula 2004. i 30. juna 2005. godine ovo je idealna prilika da okušate sreću i pođete na nezaboravno putovanje sa programom Erasmus+.

Elem, čak 35.000 mladih imaće priliku da obiđe neke od najvećih  gradova Evropske Unije potpuno besplatno. U program su, pored stanovnika država članica uključene i zemlje van EU, poput Srbije i Severne Makedonije.

Da biste osvojili putnu kartu potrebno je da se prijavite na Evropskom omladinskom portalu, odgovorite na pet kvizova i još jedno pitanje. Putovanje traje trideset dana i uključuje novu evropsku rutu Bauhausa koja je pokrenuta u januaru.

“Otkrijte EU” jedna je od aktivnosti programa Erasmus+. Putovanje se organizuje uglavnom vozom, uz izuzetke za one koji žive na ostrvima ili u udaljenim područjima. Svake godine održavaju se dva kruga prijava.

Poziv je otvoren za podnosioce prijava iz Evropske unije i pridruženih trećih zemalja u programu Erasmus+, kao što su Island, Lihtenštajn, Severna Makedonija, Norveška, Srbija i Turska. Putovanja će biti organizovana od 15. juna ove godine do 30. septembra 2024. godine. Prijave su u toku i traju do 29. marta.