Svetski Putnik_Podvodni Muzej Turskablog_3
Zanimljivosti

Podvodni muzej u Turskoj

Side Underwater Museum odnosno prvi podvodni muzej u Turskoj otvoren je 2015. godine u gradu Manavgat koji pripada pokrajini Antalija.

Ovaj interesantni muzej ljubitelje ronjenja vodi na epsko putovanje kroz plave dubine Mediterana. Svim posetiocima koji budu hteli da se upoznaju sa postavkom biće neophodan sertifikat za profesionalno ronjenje.

Side Underwater Museum poseduje impresivnu podvodnu postavku od 117 fascinantnih skulptura. Muzejska zbirka nalazi se na dubinama od 11, 18 i 24 metara. Slavna vremena i scene iz ratova su teme koje možete videti, kao i Apolonov hram, hram boga mora Posejdona i brojne druge skulpture među kojima je jedna od najzanimljivijih divovska statua Posejdona duga tri i po metra i teška 50 tona.

Ovaj muzej je prvi podvodni muzej u Turskoj, a drugi takve vrste po veličini na svetu odmah posle podvodnog muzeja u Meksiku koji ima više od 400 skulptura. Skulpture koje su izrađene od materijala pogodnih za podmorje takođe služe kao prirodni greben za morska stvorenja ne narušavajući ravnotežu prirode.

Ako volite da istražujete, ne propustite priliku da posetite ovaj neverovatan muzej sledeći put kada se nađete u Turskoj.