Svetski Putnik_dolazi_cirkus_blog
Vesti

Dolazi cirkus u vaš mali grad

Bezbrižnost i igra, dve najlepše stvari koje pamtimo iz detinjstva. Koliko puta ste pomislili „Da mi je sada tih dana, vrteški i šarenih šećernih vuna“? Međutim, sa godinama ne moraju nužno doći i ustaljeni rasporedi, ozbiljnost i dosada. Beograd vam u septembru donosi cirkuske kulise, fakire i artiste na žici.

Putujuća grupa izvođača čiji sastav čine akrobate, klovnovi, mađioničari, žongleri i obučene životinje donose u našu prestonicu nesvakidašnju vrstu zabave.

Sigurno je prošlo mnogo vremena od kada ste poslednji put čuli s megafona automobila koji prolazi kroz vaš kraj obaveštenje o poseti cirkusa, kad ono… stižu lepe vesti!

Putujući festival iz regiona, Cirkobalkana, koji ove godine obeležava deset godina od osnivanja, na jednom  mestu okuplja sve lokalne, regionalne i evropske cirkuske prakse i to upravo u Beogradu! Pod sloganom „Živi cirkus”, festival će se održati u okviru 56. Bitefa od 20. septembra do 1. oktobra na tradicionalan način u dva šatora koji će biti postavljeni u Luci Beograd kod Silosa.

Ovaj jubilej zajedno će proslaviti umetnici iz Srbije, Francuske, Italije, Španije, Slovenije i Hrvatske. Takođe, biće organizovana besplatna radionica edukativnog programa „Fabrika savremenog cirkusa“ za mlade od 15 do 25 godina na kojoj će imati priliku da nauče osnove cirkuskih disciplina kao i sve ostalo vezano za ovu umetnost.

Ako ste kao mali maštali da se priključite cirkuskoj trupi ili samo želeli da naučite kako da izvedete očaravajuće akrobacije, ovo je trenutak koji treba da ugrabite!

U cirkusu ima mesta za svakoga, a mi vam predlažemo da napravite mesto u vašem rasporedu barem za posetu jednoj cirkuskoj predstavi.