SvetskiPutnik_Dubai
Vesti, Zanimljivosti

Šta kažu TravelTokersi

Na početku možda se pitate ko su TravelTokersi.

U pitanju su TikTok-ovi turistički influenseri, koji dele najlepše atrakcije sveta, nude brojne turističke savete, od toga kako da što više stvari spakujete u kofer, kako do najpovoljnijih aviokarata, do savršenih lokacija za fotografisanje. Otkrivajući sve te detalje, publici TikTok-a, oni promovišu najintesantnije svetske destinacije, te je na osnovu jednostavne analize pominjanja imena gradova, moguće „izbrojati“ i „izračunati“ koje su u ovom trenutku najpopularnije na mreži i kako su rangirane.

Trenutno dostupni podaci kažu da je Njujork skinut sa trona i da je na vrhu ovogodišnje liste Dubai sa 81,8 milijardom pominjanja. Prošlogodišnji pobednik ovoga puta je na drugom mestu sa značajno manjem brojem haštagova (59,5 milijarda), dok se na trećem mestu nalazi London (36,8 milijarda).
Možda se može reći da je pored atraktivnih plaža, luksuznih vozila i plovila, i fascinatnih nebodera koji iz peska sežu do oblaka, ovolikoj popularnosti doprinela i otvorenost ovog emirata u pogledu putovanja i svih epidemioloških mera. Uprkos tome Sjedinjene Američke Države imaju najpopularnije gradove na TikTok-u generalno, s obzirom da ima čak 6 svojih predstavnika u samom vrhu.

 

Sledi kompletna lista TOP20 najpopularnijih turističkih destinacija na TikTok-u:

 1. Dubai (Ujedinjeni Arapski Emirati)
 2. Njujork (SAD)
 3. London (Velika Britanija)
 4. Istanbul (Turska)
 5. Pariz (Francuska)
 6. Majami (SAD)
 7. Los Anđeles (SAD)
 8. Čikago (SAD)
 9. Toronto (Kanada)
 10. Madrid (Španija)
 11. Ankara (Turska)
 12. Berlin (Nemačka)
 13. Las Vegas (SAD)
 14. Hjuston (SAD)
 15. Medeljin (Kolumbija)
 16. Sidnej (Australija)
 17. Lima (Peru)
 18. Melburn (Australija)
 19. Napulj (Italija)
 20. Mumbaj (Indija)

 

Foto: Agnieszka Kowalczyk