Hurgada
Zanimljivosti

Leto i Hurgada

Ako ste već odlučili da ovog leta koračate drevnim pustinjama Egipta, osetite posebnu atmosferu Hurgade i plivate u Crvenom moru onda ste na pravom mestu da saznate najbolje izlete ove destinacije. Nekada malo selo postalo je jedno od najpopularnijih turističkih mesta na svetu, pa tako i među našim turistima.

Predstavljamo vam par nezaobilaznih izleta ove turističke destinacije.

Plivanje sa delfinima

Kao najbolja atrakcija koju u Hurgadi možete da doživite izdvaja se plivanje sa delfinima. Ovo je celodnevni izlet na koji će vas iz vašeg hotela odvesti organizator, i na isto mesto vratiti nakon uzbudljivog dana. Pored plivanja gde će vam društvo praviti delfini, izlet uključuje ručak i piće, opremu za ronjenje i prsluke za one koji se ne osećaju sigurno u vodi. Vaše je samo da ponesete vodootpornu kameru i zabeležite ove trenutke.

Plivanje sa delfinima_Egipat

Od Hurgade do Luksora

Kada odlazite u Egipat obavezno planirajte posetu Dolini kraljeva. Za ovaj jednodnevni izlet odličan je izbor put do Luksora koji uključuje posetu hramu Karnan, Memnonove kolose, Dolinu kraljeva i hram Hatšepsut.

Za obilazak neophodni su vam šešir, naočare, krema za sunčanje i udobna obuća jer traje čak 16 sati, a kao što pretpostavljate, temperature su visoke.

Dolina kraljeva_Egipat

Vožnja kvadom

Ako želite da osetite pravi duh pustinje i malo adrenalina opredelite se za poludnevnu vožnju kvadovima. Za svakoga ko nije uveren u svoju vožnju postoji lični vozač sa kim možete voziti u tandemu. Tokom obilaska beduinskog sela imaćete priliku da upoznate lokalno stanovništvo koje i danas živi tradicionalnim životom. Prevozno sredstvo im je kamila, vodena lula je nezaobilazna, kao i uživanje u beduinskom obroku uz zalazak sunca. Ovo je divna prilika da im se pridružite i osetite Egipat na tradicionalan način.

Vožnja kvadovima_Egipat

Piramide

Put u Egipat nije potpun ako ne posetite sedam preživelih čuda tog davnog sveta. Na putu u Kairo i Gizu obavezno posetite Egipatski muzej u kom ćete videti važne antikvitete, kao i blago kralja Tuta. Nakon toga, prošetajte do Velike Sfinge.

Ukoloko pri ovoj poseti želite da uđete u priamide ili se vozite kamilom to se dodatno naplaćuje, pa se oko toga prethodno posavetujte sa svojim vodičem. I spremite se, prodavci suvenira u Gizi umeju da budu gnjavatori.

Piramide_Egipat_izlet

 

Ronjenje

Ako ste ikada pomislili da želite da probate ronjenje, Hurgada je mesto za to zbog svoje lokacije na Crvenom moru. Spremite se za raznolikost riba, korala i šarenilo boja. Tura uključuje vožnju brodom do dva odlična mesta za upoznavanje podvodnog sveta, onovnu opremu i ručak. Takođe, ako želite opremu za profesionalno ronjenje i to možete ostvariti uz doplatu od 10 evra.

Ronjenje_Egipat