Svetski Putnik_probni_turizam_blog
Vesti

Probni turizam?

Projekat koji će testirati bezbednost turizma u Japanu biće sproveden ovog meseca, a zamisao je da turističke atrakcije ove države u tom periodu poseti ukupno pedeset putnika iz par odabranih zemalja.

Svaka turistička grupa biće ograničena na samo četiri posetioca uz obaveznu potvrdu o primljene tri doze vakcine protiv virusa Covid 19. Broj zemalja čiji državljani će moći da posete Zemlju izlazećeg sunca je ograničen, a u taj uzak izbor ušle su Australija, Singapur, Tajland i Sjedinjene Američke Države.

„Ograničenim posetama će se testirati korona mere, uključujući prevenciju infekcije i reagovanje u vanrednim okolnostima. Informacije će biti poslate turističkim agencijama, hotelima i drugim turističkim kompanijama. Posetioci će morati da budu u pratnji turističkog vodiča i moći će da idu samo u oblasti gde nije vanredno stanje, a u kojima su vladini zvaničnici pristali da prime putnike“, navedeno je u saopštenju Japanske turističke agencije.

Za sada nije najjasnije kako će grupa od četiri turista biti dobar uzorak za testiranje bezbednosnih mera protiv korona virusa u Japanu, dok je takođe nepoznato da li će granice zaista biti uskoro otvorene kako je premijer Fumio Kišida nagovestio tokom posete Londonu ranije ovog meseca.