VegeterijanskiRestorani
Vesti, Zanimljivosti

Beograd, najbolja evropska prestonica za vegetarijance

Na listi internet portala Uswitch koja je uvrstila najbolje evropske prestonice za vegetarijance Beograd se našao na prvom mestu. Da, i mi smo šokirani! 😀

Od mogućih 10 bodova, Beograd je dobio 8,85 i time zadobio prvo mesto na Uswitch-ovoj listi najboljih prestonica za vegetarijance. Ova lista kao osnovne kriterijume za rangiranje uključuje raznovrsnost ponude, ali i prosečnu cenu obroka. U našoj prestonici postoji 381 restoran, a prosečna cena obroka po osobi iznosi 15,98 evra što daleko manje od proseka cena ručka u drugim evropskim prestonicama.

Na drugom mestu ove liste našao se glavni grad Malte, Valeta sa prosečnom ocenom 8,84. Prosečna cena obroka u ovoj prestonici daleko je veća nego u Beogradu, a za analizu je uzet 1201 restoran koliko ih prestonica Malte i ima. Treće mesto dobio je Zagreb sa prosečnom ocenom od 8,78. Prosečna cena obroka u glavnom gradu Hrvatske je duplo veća nego cena obroka u Beogradu, 32,48 evra. Izuzetno skupu hranu nudi prestonica Finske, Helsinki, te se ovaj grad prkos velikom broju vegetarijanaca našao na poslednjem mestu Uswitch-ove liste najboljih prestonica za vegetarijance.

Ukoliko ste se sad zainteresovali za vegetarijanske restorane u Beogradu ili drugim većim gradovima naše zemlje, predlažemo vam da posetite ovu stranicu i među pobrojanim restoranima izaberete sledeću lokaciju za ručak. Javite nam utiske!