Prolećni ukus fest
Vesti, Zanimljivosti

,,Prolećni ukus fest“ u Beogradu

Manifestacija kojoj apsolutno morate prisustvovati ovog maja svakako je dugo očekivani festival domaće hrane i pića ,,Prolećni ukus Fest“. Festival će se održati u subotu 13. maja u hotelu Metropol Palace u Beogradu na kom ćete imati priliku da uživate u raskošnim delicijama iz cele Srbije kao i regiona.

Na ovogodišnjem ,,Prolećnom ukus Festu“ možete se prepustiti neodoljivim aromama i ukusima najraznovrsnijih slanih i slatkih proizvoda koji će biti predstavljeni. Suhomesnati proizvodi, sirevi, čvarci, domaći sokovi i vina vrhunskog kvaliteta dočekaće vas na ovogodišnjoj manifestaciji, kao i domaći kolači, tradicionalni džemovi, a vaše je samo da uživate u degustaciji i kupovini ovih izvanrednih proizvoda. Primamljiva ponuda na festivalu božanstvenih ukusa uključuje i neobične poslastice poput polutvrdog dimljenog sira sa pistaćima, orasima, suvom šljivom i aronijom, potom maslinovo ulje aromatizovano ljutom paprikom i belim lukom, kao i hladno ceđeno ulje od bundeve, maka i suncokreta, sušeni paradajz u maslinovom ulju, beskvasni i voćni hleb, a tu je naravno i craft pivo.

Panel pod nazivom ,,Za korak ispred – za bezbednu i kvalitetnu hranu” obogatiće ,,Prolećni ukus Fest” zajedno sa brojnim radionicama i predavanjima popularnih food blogera. Ukoliko posetite festival imaćete priliku da prisustvujete interesantnoj radionici ,,Svi darovi košnice – od meda do otrova“ na kojoj možete saznati koje blagodeti nam pčele sve daruju i kako nam one mogu biti od koristi.

Specijalni žiri najboljim proizvođačima pića i hrane dodeliće priznanja Najbolji Ukus Srbije i to u devet različitih kategorija, a i vi tome možete doprineti glasanjem za ,,Grand Prix” festivala.

,,Prolećni Ukus Fest“ biće otvoren od 11 do 20 časova, a ulaz je besplatan. Manifestaciju su ove godine podržali Sekretarijat za privredu Grada Beograda i Privredna komora Srbije.

Poklonite ovog proleća svojim čulima ugođaj u slatkim i slanim notama i doživite nezaboravne trenutke na ,,Prolećnom ukus Festu”.