Birds Eye view of a shore break
Vesti

Ostrvo koje vredi milione

Εthereal, nekada ostrvo na kome su letovale kraljevske porodice, poznate ličnosti, pa i Bitlsi, danas ima svoju cenu. Ovo ostrvo stavljeno je na tržište nekretnina još 2020. godine kada je njegova cena bila čak devet miliona evra. Međutim, tri godine nakon ostrvo nije pronašlo svog kupca, pa je i cena smanjena na sedam i po miliona.

Ostrvo je nekad bilo poznato po žurkama, raskošnim banketima koji su skupljali najbogatije i slavne onog vremena. Njegovi česti posetioci bile su poznate ličnosti kao što su Bitlsi, tadašnja grčka kraljevska porodica i car Haile Selasije.

Nalazi se preko puta poznate Evije, ima infrastrukturu, ali i istoriju.  Bogato je maslinama, divljim cvećem, čempresima i voćem poput nara i kajsija. Okruženo je plažama, neodoljivim pogledom i kristalno plavim morem. Na njemu se takođe nalaze i dve tradicionalne grčke kuće, crkva i čamac. Glavna kuća ima četiri spavaće sobe, kuća za osoblje nudi još dve spavaće sobe, dok je bungalov na glavnoj plaži namenjen gostima.

Zgrade na ostrvu izgrađene su šezdesetih godina prošlog veka sa arhitekturom tog perioda, a njihova ukupna površina iznosi 504m².Putevi povezuju devet objekata na ostrvu, dok glavno pristanište omogućava pristup brodova i jedrilica.