Kofer_putovanja
Vesti

Ko pre devojci, njemu devojka

Na šalterima javnog preduzeća „Pošta Srbije“ širom zemlje od 4.januara 2023. počeće prijava građana za korišćenje vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji, saopšteno je iz Ministarstva turizma. Građanima će biti na raspolaganju 100.000 vaučera u maksimalnoj vrednosti od po 5.000 dinara koje mogu koristiti u ugostiteljskim objektima koji učestvuju u sistemu dodele vaučera.

„Pravo na vaučere imaju penzioneri, nezaposleni, korisnici prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica, zaposleni sa primanjima koja ne prelaze 70.000 dinara mesečno, vojni invalidi, nosioci poljoprivrednog gazdinstva, studenti. Od sledeće godine, prvi put, korisnici vaučera mogu biti i lica starija od 65 godina koja ne ostvaruju pravo na penziju“, kažu u resornom ministarstvu.

Kako se trenutno navodi iz ministarstava na listi ugostiteljskih objekata koje su u sistemu dodele vaučera trenutno je više od 3.000 ugostitelja koji su prijavili smeštajne kapacitete uz otvoren poziv i ostalim ugostiteljima da se priključe do kraja trajanja akcije. Krajnji rok za korišćenje ovogodišnjih vaučera je 20. novembar 2023. godine, a uslovi za njihovo dobijanje su nepromenjeni u odnosu na ranije godine.

 

Foto: Ilona Frej