Filmovi kao inspiracija putovanja-Svetskiputnik.rs
Zanimljivosti

Pogledajte film i daće vam ideju kuda nakon karantina

U doba pandemije smo se uželeli putovanja. Sigurno već sada planirate koje mesto ćete posetiti kada bude bezbedno putovati. Inspiraciju možete pronaći u časopisima, Instagram profilima influensera, ali će vas prateća priča u filmu podstaći da razmislite o svom sledećem putovanju.

Izdvojili smo filmove koji u vama mogu probuditi želju da posetite neke od ovih destinacija. Sigurni u svom domu, ušuškani uz kokice, pogledajte filmove i napravite prvi korak u planiranju svog putovanja nakon pandemije.

Počinjemo od holivudskog klasika Praznik u Rimu u kom glavnu ulogu igra otmena Odri Hepbern. Glavni likovi, princeza i novinar istražuju ulice Rima. Uživajte u drevnim lepotama jednog od najstarijih gradova, stvaralaštvima cenjenih umetnika i naravno, ako nakon filma planirate da posetite Rim obavezno bacite novčić u Fontanu di Trevi i zamislite želju.

Lorens od Arabije vodi nas na putovanje na leđima kamila po pustinjama Bliskog istoka. Ovo delo Dejvida Lina oduševljava gledaoce kao biografska pustolovna drama u čast britanskog diplomate, pripadnika tajne službe, vojnog pilota, arheologa i pisca Tomasa Edvarda Lorensa.

Lepote Nepala i misterioznog Egipta često nas vuku. Veoma poznati serijal dosta puta je repriziran na TV kanalima, poželećete da posetite ova mesta i osetite se kao da ste vi deo grupe koja spasava svet. Sada imate puno vremena pa se s toga možete posvetiti serijalu Indijana Džouns koji ima četiri dela.

Talentovani gospodin Ripli je film snimljen 1999. godine,  a njegov glavni lik je siromašni mladić koji istražuje put do italijanske elite. Kadrovi će vam dočarati lepote Sicilije, Rima, Sanrema i Venecije. Ideja da posetite Italiju će podstaći i vaš apetit, želju za pastama i ostalim italijanskim specijalitetima.

Ludilo Tokija možete pronaći u filmu Izgubljeni u prevodu u kom se sastaju glumci Bil Marej i Skarlet Johanson. Ovo je priča o prijateljstvu koja će vam predstaviti urbanost ovog grada i sve ono što nudi.

Pariz je sigurno destinacija koja se ranije već našla na vašoj listi željenih putovanja. Bilo da ste već posetili grad ljubavi ili ne, obavezno pogledajte film Ponoć u Parizu. Romantična fantastika koja prati scenaristu Gila Pendera dok on uživa u svetlima i umetnosti ovog prelepog grada sa svojom verenicom.

Mamurluk je takođe serijal koji ima više delova, ali prvi posebno podstiče na razmišljanje o putovanjima. Las Vegas je mesto za provod sa puno kockarnica i luksuznih hotela. Grad koji nikada ne spava i čija svetla se nikada ne gase. “Šta se dogodi u Vegasu, ostaje u Vegasu” je rečenica kojom se grupa momaka iz filma vodila tokom celog puta. Međutim, oni upadaju u puno nevolja iz kojih ih izvlači jedino sreća. Sigurno ćete poželeti da budete deo jednog ovako luksuznog putovanja uz puno uzbudljivih trenutaka.

Ako dobijete inspiraciju nakon ovih filmova, počnite polako svoje pripreme i strpljivo sačekajte vreme kada će putovanje biti bezbedno. Ostanite kod kuće i uživajte kraj televizora uz kokice i uzbudljive priče!